fbpx

Projecte educatiu

Cada infant és un tresor, tant per a vosaltres com a família com per a nosaltres com a educadors. A la Llar d’Infants Utmar sabem que cada nen és únic i que ha de ser atès com a tal. El tracte personalitzat, l’adequació a les necessitats i ritmes de cada nen, la comprensió i el respecte a la seva diversitat són imprescindibles. Amb nosaltres trobaran l’estima, l’afecte i l’ajut necessari per formar-se com a petites grans persones i els acompanyarem en el seu desenvolupament físic, social, afectiu i intel·lectual.

La Llar d’Infants Utmar forma part del projecte educatiu proposat de l’Escola Utmar, amb centres a Esplugues de Llobregat i L’Hospitalet. Una escola moderna, de màxima qualitat i decidida a fer front als reptes de la societat actual, del present i del futur. L’ús de les noves tecnologies, l’aprenentatge de les llengües estrangeres i l’educació en valors són els distintius principals de la nostra oferta educativa.

La llar es per a nosaltres un nivell educatiu més del projecte d’escola i, per tant, la tasca que s’hi realitza té la seva continuïtat al segon cicle d’Educació Infantil o parvulari (3 a 6 anys) i posteriorment en les etapes d’Educació Primària (6 a 12 anys) i d’ESO (12 a 16 anys).

projecteDels 0 als 3 anys és una etapa important pel desenvolupament de les habilitats i capacitats dels nens. Un dels principals objectius de les nostres llars és utilitzar una metodologia activa que fomenta l’experimentació, la manipulació, la imaginació i la creativitat. Donem valor educatiu a aquesta etapa de la vida. Per això cada activitat, acció, rutina o hàbit que fem té una vessant formativa i serveix per desenvolupar l’aprenentatge del nen.

Gran part dels objectius educatius es duen a terme mitjançant les activitats de la vida quotidiana: la higiene, el menjar, el dormir, el vestir-se, el joc… Són rutines que els petits viuen com un joc i sense adonar-se’n, suposen una adquisició d’aprenentatges i una guia de conducta.

A la Llar d’Infants Utmar treballem en grups reduïts per fomentar la sociabilitat dels infants, perquè puguin aprendre a compartir, a cedir i a conviure amb els altres. Alhora permet als nostres educadors i auxiliars donar un tracte personalitzat a cada nen/a i l’atenció que mereix i necessita.

treballemTreballem l’adquisició d’hàbits, la descoberta del seu propi cos i de l’entorn, l’autonomia, la relació amb els altres i els diferents tipus de llenguatges. Fent de cada dia un moment especial i emocionant, en aquesta etapa evolutiva de l’infant potenciem:

  • L’estimulació auditiva i musical descobrint el moviment, l’expressió corporal i també la relaxació.
  • L’estimulació dels sentits i la possibilitat de viure i d’experimentar diverses sensacions.
  • El desenvolupament psicomotor.
  • El context socialitzador.

Al llarg del curs es duen a terme diferents activitats (celebració de la Castanyada, Nadal, Carnestoltes, Sant Jordi…) i excursions (a la granja, a la biblioteca, al mercat…) que complementen les activitats diàries dels nostres nens i nenes.

20Les relacions socials són un del eixos més importants de l’educació. Fomentem la relació entre els infants, no només dins el seu grup, sinó també amb nens i nenes més grans realitzant activitats conjuntes entre la llar i l’escola.

Però també ens agrada compartir amb les famílies moments inoblidables, gaudint d’activitats i festes tots junts. Aquest contacte interpersonal enriqueix l’infant i li fa adquirir habilitats socials.

A la Llar d’Infants Utmar fem anglès a partir d’un any!

Són molts els estudis que conclouen que l’aprenentatge de diverses llengües en edats primerenques té efectes positius en la intel·ligència i capacitats dels nens. És per això que a la nostra llar introduïm la llengua anglesa a partir d’un any, de forma lúdica i natural. Es treballa de forma oral tot jugant a jocs, cantant cançons o explicant contes, de forma que els nens es vagin habituant a escoltar una llengua estrangera i, a poc a poc, entrin en contacte amb l’anglès.

Per a més informació contacta amb nosaltres

Escola i família de la mà

Família i escola hem d’anar de la mà per dur a terme aquesta
gran tasca que és l’educació dels nostres petits.